×
العربية english francais русский Deutsch فارسى اندونيسي اردو

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

الأعضاء الكرام ! اكتمل اليوم نصاب استقبال الفتاوى.

وغدا إن شاء الله تعالى في تمام السادسة صباحا يتم استقبال الفتاوى الجديدة.

ويمكنكم البحث في قسم الفتوى عما تريد الجواب عنه أو الاتصال المباشر

على الشيخ أ.د خالد المصلح على هذا الرقم 00966505147004

من الساعة العاشرة صباحا إلى الواحدة ظهرا 

بارك الله فيكم

إدارة موقع أ.د خالد المصلح

/ / در باره احکام اذان های ضبط شده؛

مشاركة هذه الفقرة WhatsApp Messenger LinkedIn Facebook Twitter Pinterest AddThis

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته؛ جناب شيخ حكم پخش أذان در مساجد از طریق نوارهای ضبط شده و اکتفاء به آنان چیست؟آیا پاسخ به کلمات اذان ضبط شده مشروع و جایز است؟ و حکم پخش اذان ضبط شده در بیمارستان ها و اداره های دولتی تنها جهت یاد آوری و اعلام دخول وقت نماز، بدون اکتفاء به آنها و بدون بی نیازی از أذان موذنان در مساجد چیست؟ من أحكام الأذان المسجل؛

المشاهدات:2304

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته؛ جناب شيخ حكم پخش أذان در مساجد از طریق نوارهای ضبط شده و اکتفاء به آنان چیست؟آیا پاسخ به کلمات اذان ضبط شده مشروع و جایز است؟ و حکم پخش اذان ضبط شده در بیمارستان ها و اداره های دولتی تنها جهت یاد آوری و اعلام دخول وقت نماز، بدون اکتفاء به آنها و بدون بی نیازی از أذان موذنان در مساجد چیست؟

من أحكام الأذان المسجل؛

الجواب

الحمدلله  رب  العالمين  و أصلي  و اسلم  علي  نبينا  محمد  و علي  آله  و أصحابه  اجمعین؛
و عليكم  السلام  و  رحمة  الله  و  بركاته  
أما  بعد:صداهاى  ضبط  شده  در حقیقت داستان  صدای  فردی است  که  در گذشته  آن را گفته  است  لذا  احكام  گفتار زمان  حال  را اعم  از نیت  و واقعیت حال حاضر بر آن مترتب نمي شود لذا اذان های  ضبط  شده  به  دلیل  دارا نبودن نیت  مطابق  با واقعیت  حاضر  نمی توانند مکفی  باشند  و جای اذان  را بگیرند  زیرا  نیت  اصل  و اساس  یک  عمل  می باشد  و در صحیح  بخاری  و  مسلم  از عمر  رضي  الله  عنه  روایت  است، رسول  الله  صلى  الله  عليه  وسلم  فرمود: (إنما  الأعمال  بالنيات) يعنى: ( اعتبار عمل  ها بستگی  به نیت- انجام  دهنده  آن ها-دارد) و از طرفی ديگر در  این کار  مخالفت  با دستور  رسول  الله  صلى  الله  عليه  وسلم  وجود  دارد زیرا  در صحیح  بخاری (۸۱۹) و صحیح  مسلم (٦٧٤) از مالك  بن الحويرث  رضي  الله  عنه  روايت  شده  است كه  رسول  الله  صلى  الله  عليه  وسلم  فرمود: ( إذا  حضرت  الصلاة  فليؤذن  احدكم) يعني: (هرگاه  هنگام  نماز  فرار رسید باید  یکی  از شما  اذان  بگوید) بنابراین  همه  احکامی  که در خصوص شنیدن  اذان،  اعم از پاسخ به کلمات آن و.. مترتب  می شوند در مورد  اذان های  ضبط  شده  تطبیق  نمی گردند زیرا  در صحیح بخاری (٦١١) و صحيح مسلم (٣٨٣) از ابوسعيد الخدري رضي الله عنه روايت است رسول  الله  صلی  الله  عليه  وسلم فرمود: ( إذا  سمعتم  النداء  فقولوا  مثل  ما يقول  المؤذن) يعني: (هر گاه  اذان  را شنیدید  همانند  کلماتی که  موذن  می گوید  را تکرار  کنید) لذا  پاسخ  مشروع  در اذان  مشروع  محقق  می شود  اما  اگر  فردی پاسخ کلمات اذان  های  ضبط  شده  را بدهد  مشمول  پاداش  ذکر  خداوند متعال  می شود  اما  پاداش  اجابت و پاسخ دادن به  اذان را کسب  نمی کند.
و اما  استفاده  از  اذان  های  ضبط  شده جهت اعلام  دخول  وقت  نماز در اداره  ها و مؤسسات  بدون اکتفاء به آنها و بدون بي نيازي از  اذان  مشروع جايز  است  زيرا   تنها  جهت  یادآوری و اعلام  دخول  وقت  نماز  استفاده  می شود. والله  أعلم.

برادرتان

شیخ  دکتر/خالد  بن  عبدالله  المصلح

۱۴۲۸/۴/۲۷ هجری  قمری


الاكثر مشاهدة

1. جماع الزوجة في الحمام ( عدد المشاهدات127301 )
6. مداعبة أرداف الزوجة ( عدد المشاهدات62442 )
9. حكم قراءة مواضيع جنسية ( عدد المشاهدات58479 )
11. حکم نزدیکی با همسر از راه مقعد؛ ( عدد المشاهدات55639 )
12. لذت جویی از باسن همسر؛ ( عدد المشاهدات55144 )
13. ما الفرق بين محرَّم ولا يجوز؟ ( عدد المشاهدات51717 )
14. الزواج من متحول جنسيًّا ( عدد المشاهدات49852 )
15. حكم استعمال الفكس للصائم ( عدد المشاهدات44090 )

مواد تم زيارتها

التعليقات


×

هل ترغب فعلا بحذف المواد التي تمت زيارتها ؟؟

نعم؛ حذف