×
العربية english francais русский Deutsch فارسى اندونيسي اردو

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

الأعضاء الكرام ! اكتمل اليوم نصاب استقبال الفتاوى.

وغدا إن شاء الله تعالى في تمام السادسة صباحا يتم استقبال الفتاوى الجديدة.

ويمكنكم البحث في قسم الفتوى عما تريد الجواب عنه أو الاتصال المباشر

على الشيخ أ.د خالد المصلح على هذا الرقم 00966505147004

من الساعة العاشرة صباحا إلى الواحدة ظهرا 

بارك الله فيكم

إدارة موقع أ.د خالد المصلح

/ / حکم نماز خواندن در کلیسا؛

مشاركة هذه الفقرة WhatsApp Messenger LinkedIn Facebook Twitter Pinterest AddThis

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ؛ جناب شیخ اگر انسان برای ادای نماز مسجد یا مکانی که بتواند در آنجا نماز بخواند پیدا نکند آیا جایز است در کلیسا نماز بخواند؟ و اگر در کلیسا نماز بخواند گناهکار است؟ و آیا نمازش صحیح است؟ الصلاة في الكنيسة؛

المشاهدات:4245

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ؛ جناب شیخ اگر انسان برای ادای نماز مسجد یا مکانی که بتواند در آنجا نماز بخواند پیدا نکند آیا جایز است در کلیسا نماز بخواند؟ و اگر در کلیسا نماز بخواند گناهکار است؟ و آیا نمازش صحیح است؟

الصلاة في الكنيسة؛

الجواب

الحمدلله  رب  العالمين  و أصلي  و اسلم  علي  نبينا  محمد  و علي  آله  و أصحابه  اجمعین
و علیکم السلام و رحمة الله و بركاته؛
أما  بعد: ابن  عبدالبر  در "التمهید"(۵/۲۲۹ )می گوید: أهل  علم در اين مورد اتفاق نظر دارند که  اگر  فردی  در جای  پاکی  از کلیسا  نماز  بخواند  نمازش صحیح  است اما با بررسی  های  انجام  شده  به  این  نتیجه  می رسیم  که  اهل  علم  در این  مورد اختلاف  نظر  دارند  و سه  قول  ارائه  داده  اند:قول  اول: نماز در کلیسا به دلیل تصاویر موجود در آنجا  مکروه  است و این قول  سیدنا  عمر و سیدنا عبدالله بن  عباس رضی  الله  عنهم  می باشد و نظر  برخی  از فقهای  حنفى  و قول  مذهب  امام  مالک  و امام  شافعی است و همچنین قول مذهب حنبلی (به شرطی که در آنجا تصاویر وجود  داشته  باشد)است.
قول دوم: نماز  در کلیسا  جایز  است  و این  قول  حسن  بصری  و عمربن  عبدالعزيز  و امام شعبی رحمهم الله  است  و قول مذهب  حنبلی (به  شرطی  که  خالي از تصاوير باشد) است.
قول  سوم: نماز در کلیسا  حرام  است  زیرا  آنجا  محل  تجمع  شیاطین  است  و نماز  خواندن  در آنجا  نوعی  تعظیم  و احترام  به  آنجا  تلقی  می شود  و این  قول  گروهی  از فقهای  احناف می باشد.
قول  راجح  این  است  که: اگر  در کلیسا  تصاویر  وجود  داشته  باشند  نماز  خواندن  در آنجا  مکروه  است  اما  اگر خالی  از تصاویر  باشد  نماز  خواندن  در آنجا جایز  می باشد  اما  برای  هیچ شخصی  جایز  نیست  که با وجود مساجد، آنها را رها  کند  و برای خواندن نماز به کلیسا برود  بلکه  هرگاه  مسجدی  یافتید  باید  در آن نماز  بخوانید  و نباید  بسوی  مکان  های  دیگر  بروید؛ خداوند  می  فرماید: (فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ) يعني: ( -اگر به دنبال این نور  درخشان  هستید، آن را در مساجد بجویید زیرا- مساجد، خانه  هايي  هستند  که خداوند در آنها  اجازه  داده  است  تا نام او بلند شود  و زیاد  ذکر  گردد و-مومنان در مساجد-  خداوند را صبحگاهان  و شب هنگام- از هرگونه  عیب  و  نقص- تنزیه و تقدیس  می کنند)النور/٣٦

برادرتان

شيخ  دكتر/خالد  المصلح
١٤٢٦/٢/٢٨ هجري قمري


الاكثر مشاهدة

1. جماع الزوجة في الحمام ( عدد المشاهدات127576 )
6. مداعبة أرداف الزوجة ( عدد المشاهدات62671 )
9. حكم قراءة مواضيع جنسية ( عدد المشاهدات59215 )
11. حکم نزدیکی با همسر از راه مقعد؛ ( عدد المشاهدات55710 )
12. لذت جویی از باسن همسر؛ ( عدد المشاهدات55179 )
13. ما الفرق بين محرَّم ولا يجوز؟ ( عدد المشاهدات52041 )
14. الزواج من متحول جنسيًّا ( عدد المشاهدات50021 )
15. حكم استعمال الفكس للصائم ( عدد المشاهدات45030 )

مواد تم زيارتها

التعليقات


×

هل ترغب فعلا بحذف المواد التي تمت زيارتها ؟؟

نعم؛ حذف