×
العربية english francais русский Deutsch فارسى اندونيسي اردو

نموذج طلب الفتوى

لم تنقل الارقام بشكل صحيح

/ / این قاعده شرعی را از کجا پیدا کنم؟

مشاركة هذه الفقرة WhatsApp Messenger LinkedIn Facebook Twitter Pinterest AddThis

لطفا آدرس کتاب هایی را که بتوانم در آنها قاعده شرعی"مخالفت با آداب شرعی حمل بر کراهت می شود و نه بر تحریم" را بفرمایید؛ و آیا مخالفت در رنگ کردن ریش و برداشتن ابرو هم مشمول همین قاعده می شود؟ أين أجد هذه القاعدة الشرعية؟

المشاهدات:1995

لطفا آدرس کتاب هایی را که بتوانم در آنها قاعده شرعی"مخالفت با آداب شرعی حمل بر کراهت می شود و نه بر تحریم" را بفرمایید؛ و آیا مخالفت در رنگ کردن ریش و برداشتن ابرو هم مشمول همین قاعده می شود؟

أين أجد هذه القاعدة الشرعية؟

الجواب

الحمدلله  و صلي  الله  و سلم  و  بارك  علي  رسول  الله  و علي  آله  وصحبه.أما  بعد:

بسیاری  از اهل علم این قاعده  را در تالیفات  شان لحاظ  کرده  اند  که از جمله می توان به  ابن  عبدالبر در کتاب خویش" التمهید" ( ١/١٤٢،٣٩٧) و همچنين(١١/١٣) اشاره نمود و نیز  ابن رجب  در "جامع  العلوم  و الحکم" در شرح  حدیث: إن الله فرض  الفرائض(١/٢٨٠) و حافظ  ابن حجر در " فتح  الباري" (١/٢٥٣) به  آن  اشاره  نموده  اند اما برداشتن  ابرو  بدون  شک مشمول  این قاعده  نمی شود  زیرا  انجام  دهنده  آن مورد  لعن  واقع  شده  است  که مخالفت  کردن با چنین نهی ای امکان  ندارد حمل  بر کراهت  شود. والله  أعلم.

برادر  شما:

شیخ  دکتر/ خالد  بن عبدالله  المصلح 

١٤٢٥/٦/١١ هجري  قمري


الاكثر مشاهدة

1. جماع الزوجة في الحمام ( عدد المشاهدات135898 )
6. حكم قراءة مواضيع جنسية ( عدد المشاهدات67994 )
8. مداعبة أرداف الزوجة ( عدد المشاهدات67485 )
11. حکم نزدیکی با همسر از راه مقعد؛ ( عدد المشاهدات58571 )
12. ما الفرق بين محرَّم ولا يجوز؟ ( عدد المشاهدات57701 )
13. لذت جویی از باسن همسر؛ ( عدد المشاهدات56956 )
14. الزواج من متحول جنسيًّا ( عدد المشاهدات55127 )
15. حكم قص الشعر عند وفاة قريب ( عدد المشاهدات48176 )

مواد تم زيارتها

التعليقات


×

هل ترغب فعلا بحذف المواد التي تمت زيارتها ؟؟

نعم؛ حذف